OriCell™ RespiAct


Khazanah Alam dari Dataran Tinggi yang Melambung
Maksimumkan kapasiti jumlah paru-paru anda dengan ekstrak
Cordyceps sinensis 100% setiap hari!

Mengapa Memilih OriCell™ RespiAct?

OriCell™ RespiAct mengandungi ekstrak Cordyceps sinensis 100% TULEN yang dikenali untuk melegakan masalah pernafasan biasa seperti batuk kronik, kahak yang berlebihan, asma dan gejala bronkitis. Penggunaan secara berkerapan amat bermanfaat kepada mereka yang sensitif terhadap alergen dan bahan pencemar, kerana ia boleh membantu mencegah dan melegakan reaksi alergi.

Pada zaman dahulu, Cordyceps sinensis direbus dengan jangka masa yang panjang dan haba rendah untuk dijadikan sup tonik. Kini kaedah yang lebih mudah & senang adalah dengan pengambilan OriCell RespiAct yang mengandungi Cordyceps Sinensis yang berkhasiat dan berharga dalam bentuk kapsul, menggalikan faedah maksimum serta meningkatkan imuniti!

Mengapakah Cordyceps Sinensis Begitu Berharga dan Sukar Didapati?


2 Cordyceps sinensis (3g) berharga lebih kurang RM200!

  • Proses penuaian hanya dilakukan pada bulan Julai setiap tahun.
  • Memerlukan kesabaran dan permerhatian yang tinggi untuk mencari pucuk Cordyceps di atas tanah tinggi
  • Cordyceps liar yang paling mahal adalah dari pergunungan Tibet yang terletak sekitar 3800m hingga 5000m di atas permukaan laut (dataran yang tertinggi dan terbesar di dunia)
  • Memerlukan masa yang panjang (2 hingga 3 tahun) untuk pertumbuhan dan permatangan Cordyceps Sinensis sebelum penuaian

Membantu melegakan simptom saluran pernafasan atas


Apakah itu “Happy Hypoxia” dan bagaimanakah kita dapat mencegahkannya?


“Happy Hypoxia” berlaku apabila tahap oksigen dalam darah mengurangi 94% tanpa menunjukkan gejala seperti kesesakan nafas dan kesakitan dada. Individu yang mengalami “Happy Hypoxia” masih dapat melakukan aktiviti harian sehingga otot pernafasan tidak dapat diseimbangi disebabkan kemerosotan reseptor.

Organ boleh mengalami kemerosotan secara senyap tanpa sebarang tanda atau simtom malah, menyebabkan kematian secara tiba-tiba. Untuk mencegah ….. pemantauan tahap oksigen dalam darah antara 94% hingga 99% (tahap normal) menggunakan oksimeter pada setiap 4jam adalah disarankan.

Cordyceps sinensis membantu meningkatkan keupayaan paru-paru dan tahap isipadu oksigen dalam aliran darah dan mengurangkan risiko “Happy Hypoxia”.

Bagaimana Cordyceps sinensis boleh membantu dalam ketahanan fizikal?


Selepas melakukan senaman yang agresif, otot kita akan mengumpulkan asid laktik yang berlebihan dan boleh menyebabkan kesakitan otot selama beberapa hari. Pengambilan Cordyceps sinensis dapat membantu meningkatkan pemulihan otot dan penghasilan ATP dalam sel mitokondria.

Sumber: Nagata, A., Tajima, T. and Uchida, M., 2006. Supplemental Anti-Fatigue Effects of Cordyceps sinensis (Tochu-Kaso) extract powder during Three Stepwise Exercise of Human.

OriCell™ Cordyceps sinensis juga membantu untuk…


Melindungi dan meningkatkan fungsi buah pinggang
Meningkatkan prestasi seksual
Anti penuaan
Anti-kelesuan
Mengurangkan risiko kanser prostat
Mengatur kitaran haid
Meningkatkan sistem imunisasi
Mencegah fibrosis hati
Melindungi saluran jantung dan otot, mengawal fungsi darah dan melancarkan pembentukkan sel darah, meningkatkan aliran darah

Cara melindungi kesihatan paru-paru


Q&A


Anda tidak digalakkan untuk mengambil ubat-ubatan barat dengan OriCell™ RespiAct pada masa yang sama. Walau bagaimanapun, produk ini disarankan untuk diambil dua jam selepas pengambilan ubat barat.

  • Orang yang mempunyai penyakit autoimun seperti Systemic Lupus Erythematosus (SLE), Rheumatoid Arthritis (RA) dan sklerosis ganda.
  • Sebelum pembedahan.
  • Orang yang mengalami gangguan pendarahan atau mengambil ubat antikoagulan, kerana ini akan meningkatkan risiko pendarahan atau lebam mudah.
  • Wanita hamil dan menyusu.

Choda, U., 2017. Medicinal Value of Cordyceps sinensis. Translational Biomedicine, 08(04).

Ya, kajian telah menunjukkan bahawa Cordyceps sinensis dapat menyuburkan kekurangan “yin” dan membantu dalam pemulihan fungsi buah pinggang. Selain itu, ia juga memberi manfaat kepada orang yang sedang mengalami kemerosotan fungsi buah pinggang dan yang sedang mengambil ubat tekanan darah.

Tidak. OriCell™ RespiAct bersifat secara neutral (tidak panas & tidak sejuk), tidak beracun, dan dikategorikan sebagai suplemen yang boleh mengekalkan kekuatan badan. OriCell RespiAct tidak akan mengakibatkan kepanasan badan dibandingkan dengan suplemen lain.