OriCell™ Ino-Mom Premium Formula


Menyokong Nutrien yang Mencukupi untuk Ibu dan Bayi
Tinggi dalam Protein, Serat Diet, Vitamin B1, B2, B3, B6, B12, C, E, Kalsium, Besi, Potasium, Fosforus, Iodin, Zink, Selenium, Mangan, Kromium, Molibdenum
Sumber: Vitamin B5, B9 (Asid Folik), D3.

Permulaan Yang Terbaik Untuk Kehidupan

OriCell™️ Ino-Mom Premium Formula adalah formula unik “Bukan Tenusu” yang khas dirumuskan bagi ibu mengandung yang tidak mengemari produk tenusu atau yang puak terhadap susu secara tiba-tiba semasa mengandung.

Produk ini menyediakan pelbagai nutrien penting yang paling komprehensif & asas yang mantap untuk perlindungan, seperti membantu ibu menghasilkan folikel yang sihat sebagai persediaan kehamilan. Hal ini dapat membantu dalam penghamilan secara terancang dan melegakan keletihan & kegelisahan semasa mengandung apabila menunggu ketibaan bayi mereka yang sihat.

The 6 Exclusive Characteristics Of OriCell™ Ino-Mom Premium Formula:


  1. OriCell™ Ino-Mom Premium Formula menggunakan pirofosfat besi yang dimikroenkapsulasi (Lipofer®) bukan saja berkualiti malah mempunyai komponen bioaktiviti yang tinggi yang membolehkan penyerapan zat besi dengan lebih baik dalam badan ibu, begitu juga boleh membantu ibu untuk menghasilkan folikel yang sihat & meningkatkan kemungkinan untuk mengandung. [1][2]

Navas-Carretero, S., Pérez-Granados, A., Sarriá, B., Schoppen, S. & Vaquero, M., 2007. Iron Bioavailability from Pate Enriched with Encapsulated Ferric Pyrophosphate or Ferrous Gluconate in Rats. Food Science & Technology International, 13(2), pp.159-163.

Blanco-Rojo, R., Pérez-Granados, A., Toxqui, L., González-Vizcayno, C., Delgado, M. & Vaquero, M., 2011. Efficacy of a microencapsulated iron pyrophosphate-fortified fruit juice: a r&omised, double-blind, placebo-controlled study in Spanish iron-deficient women. British Journal of Nutrition, 105(11), pp.1652-1659.

  1. Bahan-bahan tanpa tenusu & berasaskan tumbuhan – Kami menggunakan Quinoa tiga warna (merah, putih dan hitam) yang sihat, isolasi protein soya dan serbuk beras perang bagi meningkatkan tenaga ibu, melegakan keletihan dan mencegahkan intoleransi laktosa pada ibu hamil. Kajian telah menunjukkan bahawa penggantian 5% pengambilan protein berasaskan haiwan dengan protein berasaskan tumbuhan dapat mengurangkan risiko kemandulan yang diakibatkan oleh komplikasi ovulasi sebanyak 50%.
  2. Mengandungi pra & probiotik yang dipatenkan seperti Galactooligosakarida (GOS), Lactobacillus rhamnosus (Rosell-11), Bifidobacterium longum (Rosell-175), Lactobacillus acidophilus (Rosell-52) dan Lactobacillus paracasei. Selain itu, serat epal yang dipatenkan (Vitacell®), antioksidan yang terdiri daripada 22 buah dan sayur-sayuran (Oxxynea®) dan kalsium rumpai laut (Algalithe®) membantu meningkatkan system imun, serta menjaga kesihatan keseluruhan ibu dan bayi.
  3. Minyak ikan Omega-3 (DHA) adalah penting untuk perkembangan otak dan retina bayi. Ia juga berperanan dalam menentukan tempoh kehamilan dan mencegahkan kemurungan perinatal.
  4. Asid folik, protein berasaskan tumbuhan yang berkualiti tinggi, kompleks vitamin B, vitamin C, E, Tembaga, Zink & Selenium mampu meningkatkan kesuburan dan mencegahkan keguguran.
  5. Mengandungi sifat antioksidan yang dapat meningkatkan kualiti ovum (telur), menentang tekanan oksidatif dan menghancurkan radikal bebas.

Bayi Yang Sihat Bermula Dari Ovum (Telur) Yang Sihat


Nutrien Penting untuk Ibu dan Bayi


Zat besi adalah penting dalam pengangkutan oksigen yang mencukupi untuk ibu & bayi (pengaturan hemoglobin dan pembentukan sel darah)

Zat besi & Vitamin B12 – Membantu dalam pencerahan kulit.

Asid folik mampu mencegah Anaemia Kekurangan Besi (IDA) pada wanita hamil sambil membantu dalam perkembangan sistem saraf bayi.

Komposisi vitamin A, C, E, Zat Besi dan antioksidan yang kuat dapat membina pelindugan yang kuat dalam sistem imun/menguatkan imuniti.

Gabungan Folat bioaktif, Zat Besi, Vitamin B6 dan B12 membantu untuk mengekalkan fungsi asid amino dan pembentukan sel darah merah yang sihat secara berterusan.

Kalsium, Magnesium dan Vitamin D adalah penting dalam perkembangan tulang.

Serat epal mampu mengumuhkan bahan toksik dari badan sambil meningkatkan fungsi ovulasi.

DHA, Vitamin A adalah sangat penting untuk perkembangan otak dan retina bayi.

Folat & Iodin memberikan kesan sinergi dalam meningkatkan kesihatan mental ibu.

Nutrien Penting Bagi 3-6 Bulan Pertama Wanita Pranatal


Pengambilan nutrien prenatal dapat meningkatkan kesuburan dan kadar kejayaan persenyawaan, serta mengurangkan kecacatan fizikal dan mental bayi.

Nutrien dan vitamin yang diperlukan adalah berbeza mengikut komposisi fizikal dan badan individu. Permatangan zygota (ovum yang telah disenyawakan) akan mengambil masa lebih kurang 90 hari, oleh itu, adalah disyorkan bahawa suplemen diambil 3-6 bulan sebelum rancangan kehamilan.

Kebaikan Ino-mom Premium Formula


Fakta Pemakanan :

Saiz Hidangan : 30gm

Jumlah Hidangan: 30

Nutrients

Setiap 100g

Setiap Hidangan/30g

Tenaga, kcal

411

123

Karbohidrat, g

68.9

20.7

Serat Diet, g

8.0

2.4

Protein, g

15.3

4.6

Lemak, g

8.2

2.5

Vitamin
Vitamin A, mcg

48

14

Thiamin (Vitamin B1), mg

0.9

0.3

Riboflavin (Vitamin B2), mcg

0.8

0.2

Niasin (Vitamin B3), mg

7

2

Asid Pantotenik (Vitamin B5), mg

1.2

0.4

Piridoksin (Vitamin B6), mg

1.8

0.5

Asid Folik (Vitamin B9), mcg

94

28

Kobalamin (Vitamin B12), mcg

3

1

Vitamin C, mg

65

20

Vitamin D, mcg

3

1

Vitamin E, mg

9

3

Mineral
Kalsium, mg

1681

504

Magnesium, mg

2.3

0.7

Sodium, mg

27

8

Zat Besi, mcg

49

12

Potasium, mg

450

135

Fosforus, mg

212

64

Biotin, mcg

22

7

Iodin, mcg

73

22

Zink, mg

5

2

Selenium, mcg

20

6

Tembaga, mg

1

0.3

Mangan, mg

2

0.6

Kromium, mcg

26

8

Molibdenum, mcg

48

14

Klorida, mg

40

12

Soalan Lazim

Kami menggunakan zat besi mikroenkapsulasi dipaten dan dimikroionisasi yang dapat menyediakan sumber zat besi tanpa rasa tetapi mempunyai bioavaibiliti yang tinggi. Kajian telah menunjukkan bahawa sumber zat besi ini adalah 3.5 kali dan 2.7 kali lebih tinggi bioavailabiliti daripada ferofosfat ferric dan ferus sulfat.

Kebarangkalian anemia semasa kehamilan akan meningkat kerana kekurangan vitamin hematinik seperti Vitamin B12, Folat, Zat Besi, yang akhrinya akan menyebabkan IDA (Anemia Kekurangan Besi) pada bayi yang baru lahir. Kejadian IDA pada trimester ketiga akan meningkatkan risiko komplikasi semasa kelahiran ataupun jika serius, akan menyebabkan kematian pada perinatal ibu.

Bagi wanita anemia atau wanita hamil yang mengalami anemia, adalah disyorkan untuk mengambil 1 hingga 2 hidangan OriCell™ Ino-Mom Premium Formula setiap hari.

Milman, N., 2015. Iron Deficiency & Anaemia in Pregnant Women in Malaysia ? Still a Significant & Challenging Health Problem. Journal of Pregnancy & Child Health, 02(03).

Wanita hamil yang mengalami IDA dikaitkan dengan ketidakstabilan emosi, kemurungan & tekanan stres. Selain itu, ia juga akan mengakibatkan perkembangan otak yang terganggu, kelahiran pramatang, berat lahir yang rendah dan juga anemia keturunan dalam bayi.

Aghajafari, F., Letourneau, N., Mahinpey, N., Cosic, N. & Giesbrecht, G., 2018. Vitamin D Deficiency & Antenatal & Postpartum Depression: A Systematic Review. Nutrients, 10(4), p.478.

Gabungan Zat Besi dengan campuran multivitamin dan mineral yang komprehensif akan memberikan kesan yang efektif bagi ibu dan bayi, terutamanya dalam pemeliharaan berat badan, pertumbuhan serta perkembangan kelahiran yang sihat.

Oh, C., Keats, E. & Bhutta, Z., 2020. Vitamin & Mineral Supplementation During Pregnancy on Maternal, Birth, Child Health & Development Outcomes in Low- & Middle-Income Countries: A Systematic Review & Meta-Analysis. Nutrients, 12(2), p.491.

Produk ini diformulasikan khususnya untuk pesakit diabetes dan wanita hamil dengan diabetes gestasional, kerana GOS yang dipatenkan digunakan untuk memodulasikan kadar gula darah dan meningkatkan microflora gastrointestinal. Oleh itu, pengguna tidak perlu risau akan ketidakseimbangan gula dalam darah setelah pengambilan produk ini.

Sumber: Iqbal, Komal & Chaudhry, Sana & Meer, Isma & Khaliq, Shagufta & Imran, Baseera & Saeed, Muniza. (2020). Effect of Different Prebiotics (Galacto oligosaccharide, Fructo oligosaccharide, & Manno Oligosaccharide) on the Inflammatory Markers of High Fat Fed Rats. Pakistan Journal of Medical & Health Sciences. 14. 389-393.

OriCell™ Ino-Mom Premium Formula dapat membekalkan nutrient yang komprehensif terutamanya dalam Zat Besi yang dapat membantu melambatkan degenerasi system pembiakan sambil memastikan fungsinya yang optimum.